Vi har i mange år samarbejdet med Fuldkornspartnerskabet, som har været en succes og bidraget til at øge danskernes fuldkornsindtag betragteligt. Men desværre ikke til et højt nok niveau endnu. 46 % af danskerne når ikke det anbefalede daglige indtag på 75 g fuldkorn (13), selvom det er et vitalt kostelement. 86 % af danskerne angiver selv rugbrød som en kilde til fuldkorn (14), hvilket også stemmer overens med virkeligheden.
Rugbrød er derfor en vigtig del af danskernes sunde kost, og ifølge vores KERNEDATA spiser 49 % af danske børn og unge og 64 % af voksne rugbrød hver dag. Vores traditionelle kulturbærer er altså heldigvis stadig fasttømret i manges hverdag, men vi kan være bekymrede om, hvor lang tid det vil være tilfældet, når vi kigger på tendensen blandt børn og unge.
(g/10MJ)
Kilde: DTU (2008, 2014), Kræftens Bekæmpelse (2019)
*Nyt pr. 18.6.2024:
Fødevarestyrelsen har øget anbefalingen til 90g fuldkorn om dagen eller mere